Over ons

Over ons

In het najaar van 1980 kwamen twee motorenthousiaste schoolvrienden op het idee om een motorclub op te richten. Samen met wat vrienden, kennissen en een plaatselijke groep motorrijders was het in het voorjaar van 1981 met de eerste vergadering in “café Sport”, beter bekent als “d’r ül, op de Bocholtzerheide een feit.De naam werd ontleend aan het “Centauri-motortreffen“ in Italië,  waar in
die jaren jaarlijks een motorzegening plaatsvond. “Iron Centaur” ijzeren centaur (half mens half paard, in ons geval half mens half machine).

In de eerste jaren trof men zich iedere donderdagavond, voor de clubavond, in “café Sport”. Tijdens deze clubavonden sprak men gezamenlijk af wat men zondags zou ondernemen. Niet alleen eigen toertochten werden gereden, maar ook tochten van andere verenigingen, tevens werden er motortreffen en andere evenementen bezocht. Na enkele jaren werd er door een “toercommissaris” een toerkalender opgezet. De clubavond verschoof van de donderdagavond naar de vrijdagavond. In 1990 besloot men om de vereniging een officiële status te geven.

In de loop der jaren heeft de vereniging aan vele plaatselijke en regionale evenementen zijn medewerking verleend,  zoals jubileumfeesten, wielerevenementen (3 Landen Omloop, Amstel Gold Race) en motorraces (Beitel Heerlen).

In 1994 verruilde men het inmiddels chinees restaurant op de Bocholtzerheide voor het in het centrum van Bocholtz gelegen café “Im Weisen Rössl”.

Door de jaren heen is er een grote doorstroom van leden geweest, maar nu vormen de huidige leden een hechte vriendengroep, waarbij niet alleen het rijden maar vooral het gezellig samen zijn voorop staat.

Kenmerkend hiervoor is dat het grootste gedeelte van de leden al 12½ , 25 en sommige zelfs 30 jaar en meer erbij zijn. Op deze onopvallende manier zijn wij nu reeds meer dan 30 jaar als vereniging bezig.

Dit alles willen wij best met andere motorrijders delen dus kom eens vrijblijvend langs.